Еднофамилна жилищна сграда | B 04

Проект за разширение и рехабилитация на луксозна еднофамилна жилищна сграда в извънградска среда, с обширна дворна площ.

Функционалната организация на помещенията,  разпределена на три нива, се допълва с полуподземен етаж с покрит басейн и спа зона. Вертикалната планировка, както и плъзгащи широкоформатни витрини, създават непосредствена визуална връзка с прилежащия терен. Разработена е обширна покривна тераса със стъклен под, осигуряваща естественото осветяване над басейна. По периферията на терасата са предвидени декоративни перголи от масив и облицовани с естествен камък пейки. Ненатрапчива връзка към обширния двор реализира ажурна стълба от структурно стъкло по архитектурен детайл. Обособена е зона със зимна градина и покривна тераса над нея. При местата за паркиране е предвидено покритие с детайл за екстензивно покривно озеленяване.

Архитектурната намеса по фасадите обогатява и доразвива екстериорната визия чрез подбор на естествени материали и облицовки, детайли и подчертаване на прозоречни отвори.

 

локация

гр. Берлин

РЗП

643 кв.м

клиент

частен

фаза

Технически проект

година

2019